Gerust wonen zonder angst? Koop een alarmsysteem van Ajax

Ajax alarm app
Met een gerust hart wonen

Overal kan worden ingebroken. Het CBS meld met haar cijfers dat er maar liefst 65.000 keer per jaar ergens in Nederland wordt ingebroken. Het risico op inbraak is het grootst in steden. Maar ook duurdere woningen zijn vaak het mikpunt van inbraak. Voor elke woning en zeker voor huishoudens met duurdere bezittingen is een alarmsysteem van betrouwbare kwaliteit onmisbaar. Ajax beschikt over zeer professionele draadloos alarmsysteem. De hub, dit wordt ook wel een basis station genoemd wordt aangesloten op elke unit in de woning. Door de hele woning kan zo een alarm component worden geplaatst. Het eerste pluspunt is dat je over een totaal draadloos alarm beschikt. Tweede grote pluspunt is de zeer eenvoudige alarm installatie met makkelijke configuratie via de netwerkverbinding. Alleen een simkaart is nodig om het systeem te laten communiceren. Je kunt het alarm zo simpel houden of zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De basiskits hebben eigenlijk alle noodzakelijke units voor een goed werkend alarm. Voor grote panden is het verstandig meer units en eventuele repeaters te plaatsen die de verbinding versterken.

De units van het draadloos alarm

De hub werkt op een simkaart. De hub sluit je aan als basis voor het hele systeem. Bij de hub krijg je onze gratis Ajax app. Met de app kan het hele alarmsysteem of afstand geregeld worden. De Ajax hubs zijn net als elk component gemaakt van een mooi materiaal in diepzwart of helderwit. Magneetcontacten zitten ook in de goedkopere basiskits. Deze hebben grote en kleine magneten die je vlakbij een detector plaatst. De magneten laten het alarm afgaan als iemand een deur of raam opendoet. De beste plaatsen hiervoor zijn kozijnen en nabij deuropeningen. Verder kun je met glasbreukmelders het alarm af laten gaan als een inbreker ruiten kapot slaat. De mooi vormgegeven keypads van dit merk hebben een intuïtief systeem van toegangscodes. Deze zijn eenvoudig en zeer snel in te stellen. Met 1000 meter reikwijdte tot de hub van Ajax. Een PIR detector zoals de “Motionprotect” zal bewegingen volgen met een bereik van 12 meter. Zowel buitenshuis als binnen. Huisdieren van maximaal 50cm groot zullen worden genegeerd. We hebben ook de PIR thermo motionscam’s. Deze reageren rondom de lichaamstemperatuur van personen in de buurt. Ook hierbij worden dieren niet meegenomen en genegeerd. Verder kun je IP of dome ColorVu camera’s plaatsen die het systeem compleet maken.

Alarm van topkwaliteit

Deze alarmen zullen makkelijk 2000 meter ver kunnen reiken en is voor elk pand (klein en groot) geschikt. Bij obstakels en ruimtes waar signalen zwakker zijn, kun je een versterker plaatsen die het signaal verbeterd. De betrouwbaarheid is gecertificeerd met een EU norm label van Grade 2. De systemen zijn een van de beste als het om een betrouwbaar draadloos alarmsysteem gaat. Je kunt optioneel de keuze maken om wel of geen meldkamer optie aan te schaffen. Als je dit wel doet zal het alarm direct inbraak melden de bij brandweer, ambulance of politie zonder dat iemand nog apart 112 hoeft in te lichten.

Geef een reactie